Tietoa yrityksestä

Allaquun Design suunnittelee ja valmistaa pienimuotoisesti tuotteita lapsille sekä aikuisille. Tämä yhden naisen yritys on saanut alkunsa intohimoisesta käsityöharrastuksesta. Olen aina pitänyt käsillä tekemisestä, on se sitten ollut puu-, tekstiili, tai metallitöitä, korujen tekoa tai jotakin ihan muuta. 

Olen valmistunut  aikoinaan muotoilijaksi Turun taideakatemiasta (amk) ja pari muutakin ammattinimikettä on vuosien varrella kerääntynyt. Viimeisin on media-alan ammattitutkinto keväällä 2018. Samana vuonna ryhdyin myös täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Minusta tuli putiikki Taruliinan ”emäntä”. Taruliinasta löytyy paljon erilaisia tuotteita eri käsityöläisiltä. Taruliiina keskittyy ekologisten ja luontoa säästävien arvojen ylläpitoon. Ja se näkyy myös tuotevalikoimissa, joista löytyy mm. biohajovia pesuaineita, luonnonkosmetiikkaa, paljon kotimaisia koruja eri materiaaleista ja tietysti lastenvaatteita. Allaquun Design tuotteita on ollut putiikki Taruliinassa myynnissä oikeastaan alusta lähtien, ja edelleen teen pienimuotoisesti tuotteita myyntiin. Kurkkaa Taruliinan verkkokauppaan. 

Tietoa tuotteista

Valmistus

Kaikki tuotteet ovat valmistettu suomessa. Tuotteita valmistan pienissä erissä. Pyrin välttämään materiaalihävikkiä parhaani mukaan. Pienet tilkut menevät kierrätykseen tai jatkokäyttöön esim. askarteluun. Kiinnitän myös huomioita materiaaleihin ja pyrin käyttämään aina kuin mahdollista kierrätysmateriaaleja sekä laadukkaita kankaita. Valitsen mieluimmin kotimaisia kankaita ja usein kankaiden kuositkin kotimaista suunnittelua. 

Korut

Korut on valmistettu kotimaisesta koivuvanerista ja ne on laserleikattu Helsingissä. Suunnittelen ja valmistelen tiedostot kokonaisuudessaan valmiiksi, jotta ne voidaan leikata. Leikkuun jälkeen korut kootaan ja pakataan. Korvakorujen metalliosat , kuten koukut ovat kirurginterästä. Koruosat tilaan kotimaiselta toimittajalta.
 

Laukut ja kukkarot

Laukkujen valmistuksessa on mukava käyttää vanhoja ja laadukkaita kankaita, usein niiden kuositkin ovat kivan pirteitä. Kankaita tuleekin keräiltyä kierrätettynä ja kirppiksiltä. 

Pipojen koko

Pipojen koot ovat mitoitettu päänympäryksen mukaan. Varmimmin oikean koon löydät mittaamalla päänympäryksen. Teen välillä mahdollisuuksien mukaan myös tilauksesta. Useimmissa Allaquun pipoissa on vuorikankaana sama kangas kuin päälipuolella. Jos vuorena on jokin muu materiaali tai jos pipo on vuoreton, siitä on aina erikseen maininta tuotetiedoissa.

  • NB koko vastasyntyneelle
  • XS-KOKO 44-46 cm
  • S-KOKO 46-48 cm
  • M-KOKO 50-52 cm
  • L-KOKO 52-54 cm
  • XL-KOKO 54-56 cm

Pipo siilikuvalla